Begonnen!

Een psycholoog vertelde me ooit het voorbeeld van iemand die ondanks zijn hoogtevrees toch van de hoogste duikplank wilde springen, maar alleen als alle condities daarvoor gunstig waren. Het zwembad moest niet te druk zijn, hij moest zich rustig voelen, en dan zou het moment echt komen. Dat moment komt nooit.

Een verlangen naar het schrijven van verhalen sluimerde al heel lang. Maar waarover? Ik ging op zoek naar het punt waar interesse en vooral plezier samen kwamen, en mijn duikhobby gaf uitkomst. En daarmee was de behoefte gekoppeld aan een onderwerp. Geplaagd door het fenomeen uit het voorbeeld hierboven wist ik mijn enthousiasme vooral uit het idee te halen. Verder gebeurde er niets.

6 maanden later strandde ik op een weblog over schrijven, met daarin het onvermijdelijke advies om ‘gewoon’ te beginnen. Ik voelde me op de punt van de duikplank staan, teentjes al over de rand. Het punt van vertrek leek ineens niet meer belangrijk, nat worden was het doel. En zo startte ik op 1 mei 2017 het DuikersBlog.nl. Verhalen van onderwater, voor iedereen die mee wil.

 

 

Geef een reactie